Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън даде пресконференция преди дербито с градския съперник Манчестър Сити. Двата отбора се срещат в понеделник (30 април) от 22:00 часа българско време. Преди двубоя Юнайтед води с 83 точки, Сити е втори с 80.

“Още когато излезе програмата в началото на сезона, всички пътища водеха към този мач. Предполагам, че бе неизбежно да се стигне дотук. Няма значение кой е загубил точки и кой не е, всичко зависи от изхода на този двубой. Атмосферата ще бъде фантастична. Надявам се, че ще се получи добър мач. Сами усложнихме ситуацията. Господ знае колко са опънати нервите на нашите фенове, но се надявам в понеделник да им се реваншираме", заяви Фъргюсън.

Сър Алекс коментира и твърдението на мениджъра на Манчестър Сити Роберто Манчини, че Юнайтед със сигурност ще бъде новият шампион. "Роберто иска да свали напрежението от собствените си играчи. Това обаче няма да повлияе на нашия подход и отношението ни към мача. Знаем каква е ситуацията. Ние сме в по-добра позиция от Манчестър Сити. На нас биха ни свършили работа два изхода от този мач, докато на тях - само един. Вие обаче знаете моята нагласа и тази на клуба - ще се опитаме да победим. В нашия отбор има много опитни играчи - Патрис Евра, Рио Фърдинанд, дори Уейн Рууни натрупа много опит. Майкъл Карик също. Ще използваме това, за да се справим. Резултатите от предишните дербита през сезона нямат значение. Вече се срещнахме три пъти, но това е минало. Всичко ще се реши в понеделник. Аз съм готов и мисля, че играчите също са готови. Надявам се всичко да е наред", завърши Сър Алекс./БЛИЦ