Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън ще се допита до Жозе Моуриньо за съвети как да бие Барселона. Снощи "червените дяволи" отвяха с 4:1 Шалке 04 и с общ резултат 6:1 се класираха за финала на най-престижната клубна надпревара. Битката за трофея е на 28 май на "Уембли".

"Често говоря с Жозе. Последният път беше преди седмица. Смятам, че съветите му могат да ни бъдат полезни, въпреки че Реал загуби полуфинала срещу Барселона", обясни за намеренията си Сър Алекс.

"Разбира се, разчитаме най-вече на собствените си анализи на играта на Барселона, но всякаква допълнителна информация, каквато получа от Моуриньо, ще бъде полезна", каза именитият шотландец, за когото отдавна се говори, че при оттеглянето му от Манчестър Юнайтед мястото му ще заеме именно Жозе Моуриньо.

"На "Уембли" трябва да играем със самочувствие, а не да бъдем уплашени. Задачата ни е да намерим до 28 май начин за противодействие на Барселона. На финала през 2009 година излязохме срещу тях като фаворит, но загубихме. Днес съставът ни е по-опитен в сравнение с тогава. За тези 3 години обаче Барселона се разви много и понастоящем играе почти съвършено. Ще бъде един наистина вълнуващ финал", сподели още Сър Алекс. /БЛИЦ