Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че много скоро ще даде шанс за изява на Димитър Бербатов. Шотландецът говори за официалния сайт на клуба, като за пореден път каза, че няма намерение да продава голмайстора на Висшата лига от миналия сезон.

"След паузата за международни мачове Димитър Бербатов ще получи шанс за изява", сподели Сър Алекс.

Именитият спец засипа с похвали Митко, който все още не може да си върне загубеното титулярно място в атаката на отбора. Дори и в днешното дерби с Арсенал се очаква българинът да остане на пейката. Мачът е от 18:00 часа на "Олд Трафорд".

Голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон бе обект на интерес от няколко отбора това лято, но Фъргюсън отново увери, че го задържа в тима си.

Независимо от възхода на Дани Уелбек и завръщането след контузия на Хавиер Ернандес, Бербатов остава доволен от статута си и досега не си е позволявал да критикува треньора си. Майкъл Оуен също тренира на пълни обороти след травмата си и конкуренцията за титулярно място в атаката съвсем се засилва.

"Бербатов реагира брилянтно на ситуацията. Не се е оплакал нито веднъж", сподели Фъргюсън.

"Той е наистина добър професионалист и ще има своята роля, както всички останали в отбора. Няма да бъде в този момент, защото има много разстояние между мачовете. Когато играчите се завърнат от паузата за международни срещи, започват тези в европейските турнири, и той ще играе, тъй като има опита и класата да бъде много важна част от Манчестър Юнайтед", продължи шотландският спец.

Наставникът добави още, че на "Олд Трафорд" това лято е имало запитвания за Бербатов - "Получихме няколко обаждания, но аз няма да го продам. Няма начин. Той е от висша класа."

Фъргюсън се върна и към тежкия за Бербатов момент от финала в Шампионската лига през миналия сезон срещу Барселона, когато голмайсторът на Висшата лига дори не попадна в групата за двубоя на "Уембли", загубен от "червените дяволи" с 1:3 - "Няма съмнение, че въпросната вечер Димитър беше най-разочарованият човек. Самият аз взех решение, което не исках, а именно да запиша Майкъл Оуен сред резервите за сметка на Бербатов. Смятам обаче, че тогава това беше правилният ход."