Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че не иска отборът му да е в ролята на догонващ във Висшата лига. “Червените дяволи” играят срещу Манчестър Сити в неделя от 15,30 часа на “Олд Трафорд”.

“Бих задал въпроса дали това е дербито за Манчестър Юнайтед за всички времена. Трудно е да се каже. Ако се върнем в годините назад, когато Манчестър Сити спечели първенството, а Манчестър Юнайтед европейската купа, ще видим, че и двата отбора тогава са имали звездни състави. В последните години обаче Сити нямат никакви успехи. Сега те купиха всички играчи и хората имат големи очаквания, но им трябва време. Дербито за нас си остава с Ливърпул, това е клуб с история, който е ставал няколко пъти шампион, печелил е и европейски купи”, каза Сър Алекс на пресконференция на базата в Карингтън.

„Вече имаме една загуба във Висшата лига. Не трябва да допускаме още много, ако искаме да спечелим титлата. Спомнете си как Челси спечели две поредни титли. Те започваха силно сезона, а ние трябваше да наваксваме. Откакто аз съм начело на Манчестър Юнайтед, винаги съм целял да сме силни във втората част от сезона. В днешно време това е лукс, който не можем да си позволим. Челси и Манчестър Сити все още нямат загуби и ние с нетърпение очакваме дербито на Манчестър в неделя”, завърши мениджърът на “червените дяволи”./БЛИЦ