Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес разкри, че легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който се оттегли от треньорската кариера в края на миналия сезон, едва не е провалил опитите му да убеди Хосеп Гуардиола да поеме Байерн.

Хьонес е водил разговори с бившия треньор на Барселона точно преди година в САЩ. Тогава босът на Байерн е бил там, за да уговори някаква сделка за семейния му бизнес, но се е възползвал от възможността да проведен тайна среща с Гуардиола, който се оттегли за година от футбола в Ню Йорк. Сър Алекс Фъргюсън обаче е могъл да осуети разговора между двамата.

"Беше пътуване, свързано основно със семейния бизнес. Знаех, че Пеп ще лети до Барселона за празниците и срещата ни там щеше да е много по-опасна, отколкото да се видим в САЩ, където варианта някой да го разпознае беше много по-малък. Затова решихме да се срещнем в САЩ”, разказва Хьонес пред „Билд”.

„Исках да излезем да хапнем и да поговорим, но същата вечер сър Алекс Фъргюсън вечеряше в същия ресторант. Нямаше да бъде въобще забавно той да види мен и Пеп заедно", допълни босът на баварците.