Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън отхвърли категорично появилите се информации, че е загубил доверие в Димитър Бербатов и ще продаде българския нападател през лятото.

Капитанът на българския национален тим трябваше да води атаката на английския шампион срещу Байерн Мюнхен, но вместо това, Фъргюсън избра да започне мача с невъзстановения Уейн Рууни. Шотландецът пък привлече вчера мексиканския голаджия Хавиер Ернандес, като на Острова веднага започнаха спекулации, че Бербатов ще бъде продаден през лятото.
 
Фърги обаче заяви днес: „Да, аз продължавам да му вярвам! Той е добър играч и няма абсолютно никаква причина да поставяме това под съмнение. Димитър се справи доста добре в мачовете ни напоследък, но ние предпочитаме да играем с един нападател. Когато в сряда ни изгониха човек, нямаше нужда да вкарвам нападател в игра, защото всичко, което се опитвахме да направи бе, да се защитаваме”.
 
Бербатов ще започне в атаката на английския шампион във важното гостуване на Блекбърн в неделя, тъй като Рууни продължава да лекува своята травма в глезена.