Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън остана разочарован след тежката загуба с 0:3 при гостуването на Нюкасъл. "Червените дяволи" претърпяха изненадващо поражение от "свраките", което позволи на градския съперник Манчестър Сити да излезе еднолично на върха във Висшата лига с преднина от 3 точки. В неделя пък на двата гранда предстои сблъсък от турнира за ФА Къп, като домакин са "гражданите".

"Плюс за мен е, че се завърнаха някои контузени футболисти. Може би това направи разликата. Сега обаче не е моментът за паника. Имаме търпение и опит, за да се справим в тази ситуация. Разбира се тази загуба дава предимство на Сити. Имахме възможност, но не успяхме. Те играха миналата вечер и спечелиха своя мач, така че това е предимство за тях", коментира Сър Алекс.

"Нюкасъл ни вкараха два страхотни гола. Бяха много агресивни и решени да победят. Ние пък не създадохме много голови положения, ако трябва да бъдем честни. Трябва да отдадем дължимото на Нюкасъл, който изигра много силен двубой. Няма съмнение, че първият гол бе решителният момент в мача. Това даде допълнителна увереност на съперника. Ние имахме някои възможности през второто полувреме. Удар на Рууни беше избит от голлинията, но като цяло това не беше нашата вечер", каза още разочарованият Фъргюсън.