Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обеща, че за гостуването на Аякс от 1/16-финалите в Лига Европа ще използва титулярния си състав. Двубоят е в четвъртък в Амстердам и ще бъде предаван пряко по Канал 1.

„Определено гледам сериозно на мача. Най-хубавото е, че в събота нямаме мач. Така че мога да пусна най-силния си тим в Амстердам. Очакваме с нетърпение двубоите с Аякс. Отново става дума за европейски футбол и то на добро ниво. Никога досега не сме се изправяли срещу Аякс и ще бъде невероятно. Очаквам пълен стадион в Холандия. В момента не показват най-добрата си форма, но когато се изправят срещу Юнайтед, ще бъдат мотивирани“, сподели сър Алекс, цитиран от официалния сайт на “червените дяволи”.

Според шотландския специалист най-опасният играч на Аякс е датският национал Кристиан Ериксен, който бе избран за футболист номер 1 в своята родина за 2011 година.

„Има доста шум около малкия, знаете, датското момче. Ще видим какво представлява. Очевидно е, че всички ще го гледат. Аякс винаги е произвеждал добри футболисти. Това прави този клуб толкова голям. През годините оттам са излязли играчи като Йохан Кройф, Рууд Крол и много други. Какви футболисти само“, добави шотландецът.