Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри, че на два пъти е отказвал да поеме националния отбор на Англия.

„Към мен имаше запитвания да поема националния отбор на Англия на няколко пъти, но това нямаше как да стане. Това така или иначе е работа, която може да отрови живота на някой. А и аз съм шотландец, което също си е от значение. Тогава, както и сега, се чувствах страхотно в Юнайтед и нямах никаква причина да сменям местоработата си, въпреки че можех да се подвизавам и на двата поста”, казва Фъргюсън пред “Сън”.

Шотландецът коментира и представянето на Англия по време на световното първенство в ЮАР, както и играта на Уейн Рууни. “Може да се каже, че той не издържа на огромното напрежение. Очакваше се, че това ще бъде неговото първенство, но не се получи. Не забравяйте обаче, че Уейн няма опит на световни финали. Световното първенство е веднъж на четири години и за много играчи е шанс веднъж в живота. Рууни ще има още много шансове да играе на голям форум”, коментира Сър Алекс./БЛИЦ