Наставникът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се нахвърли върху висш полицейски служител по повод развихрилия се скандал с Уейн Рууни. Шотландецът се вбеси от думите на шефа на полицията в Уулвърхемптън Марк Пейн и защити футболиста си.

"Ако Уейн Рууни се беше държал по подобен начин в Уулвърхемптън, щях да очаквам от моите служители да го задържат. Задължение е хората с позиции в обществото да се държат подобаващо", коментира Пейн.

Сър Алекс обаче смята, че ченгето просто търси поле за изява. "В днешни дни всеки има мнение. Такъв е съвременият свят. В него всеки иска да направи впечатление", каза наставникът на Манчестър Юнайтед.

"И ето, че се появява някой си от някъде си в Мидландс, който вероятно не е получил никакво признание в живота си, и се опитва да използва полицейската власт, която му е дадена", продължи шотландецът.

"Сигурно сте гледали Уулвърхемптън в събота вечер. Да сте виждали полицията да арестува някого, защото псува...", добави Сър Алекс.

Спецът заедно с Рууни са наказани за утрешния мач с Фулъм. Срещата от 32-ия кръг на Висшата лига е от 17:00 часа на стадион "Олд Трафорд". Нападателят е със спрени права за два мача заради псувните в мача с Уест Хям, а Сър Алекс изтърпява наказание от 5 срещи, в които не може да ръководи "червените дяволи" от резервната скамейка. Санкцията му бе наложена заради непристойно поведение. /БЛИЦ