Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че отборът му е имал и късмет в дербито с Челси. „Червените дяволи“ спечелиха с 3:2 на „Стамфорд Бридж“, но успехът дойде след спорни решения на главния рефер Марк Клатенбърг. Съдията първо изгони Бранислав Иванович от Челси, след това даде пресилен втори жълт и съответно червен картон на Фернандо Торес за симулация (б.р. – на повторенията се видя, че по-скоро имаше фаул на Джони Еванс). Победният гол на Хавиер Ернандес беше от засада, което показаха повторенията. Сър Алекс призна, че отборът е имал късмет, тъй като арбитърът е можел да отмени попадението на Чичарито, както и да не изгони Торес, тъй като Джони Еванс наистина го е фаулирал.

“От 10 години не бяхме печелили тук във Висшата лига. И преди двубоя казах, че тук е имало някои шокиращи реферски отсъждания срещу нас. Това е много трудно място за гостуване, особено при спорни решения. Публиката играе сериозна роля в това отношение“, заяви сър Алекс.

„Преди почивката и след нея си бяхме глътнали езиците. Казват, че голът на Ернандес можеше да бъде отменен заради засада. Така че в това отношение имахме късмет. А започнахме срещата толкова добре. Брилянтно. В последните 10 минути на първото полувреме обаче малко изгубихме играта си. Нямах търпение да приключи частта. След това дойде и вторият гол. От този момент трябваше да започнем да играем добре и мисля, че успяхме“, допълни мениджърът.

„Изгонването на десния бек (Иванович) бе повратната точка за нас. Можехме да ги бием от този момент. Вкарах Чичарито, той реализира победния гол, всичко беше с нас вече. Дали Торес е искал да падне, когато всъщност можеше да продължи да играе? Мисля, че падна нарочно. Но мисля и, че Джони Еванс може би го закачи. Но факт е, че можеш да избереш или да продължиш да тичаш, или да паднеш. Можеше да продължи и да вкара. Никога не съм могъл да разбера нападателите в тази ситуация, никога не бих пропуснал такъв шанс – щях да се възползвам, а не да падам. Той реши да падне, имаше вече един жълт картон, така че той си е виновен“, продължи Фъргюсън.

„Трябва да отдадем заслуженото на Челси, не спряха да гонят докрай. Давид Луис тичаше като отвързан, личеше си, че иска да върне тима си в мача“, сподели още мениджърът на Юнайтед.