Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън е имал продължителен разговор с всеки един от своите футболисти. Той е привикал играчите в луксозния си офис на “Олд Трафорд” след възстановителната тренировка, проведена вчера следобед. Шотландецът поставил ултиматум пред възпитаниците си, заявявайки им, че сега е моментът да демонстрират силата на тима. В противен случай спецът щял да бъде безкомпромисен към тези, които не оправдават доверието му. Фъргюсън е разговарял на дълго и на широко с Кристиано Роналдо, Майкъл Карик, Пол Скоулс, както и със самия Бербатов.
“Време е да докажеш цената си. Иначе ще загубиш и ти, ще загуби и отборът. Ще бъде срамота, ако изпуснем титлата и се провалим в Шампионската лига. Знам, че можеш – остава да покажеш на какво си способен”, заявил големият специалист.
На Острова твърдят, че в последната седмица сър Алекс бил изключително изнервен от последните футболни събития, свързани с неговия тим. Юнайтед все пак успя да надвие Съндърланд като гост, но титлата продължава да е несигурна.
В сряда пък “червените дяволи” гостуват на Порто в четвъртфинален реванш от Шампионската лига. Първата среща на “Олд Трафорд” миналата седмица завърши 2:2.
Британските медии смятат, че мястото на Бербатов е силно застрашено от младока Федерико Македа. Италианецът вкара два изключително важни гола – първо срещу Астън Вила, а в събота и във вратата на Съндърланд, когато замени именно българския нападател. Оправдание за Митко е фактът, че той все още не е напълно възстановен от контузията, измъчвала го две седмици. Но въпреки това сър Алекс иска от Бербатов голове и само голове.../БЛИЦ