Димитър Бербатов играе със силни болки в дясното коляно и контузията налага операция. С тази диагноза българската звезда е напуснала престижната клиника в Манчестър, в която мина обстоен преглед миналия понеделник, пише столичен вестник.

След визитата изтече неофициална информация от английското издание "Мирър", че "Мъжът на годината" е претърпял незначителна хирургична интервенция. Четири дни по-късно Берба игра половин час при загубата на Манчестър Юнайтед от Астън Вила (0:1) на “Олд Трафорд”.

Оказва се, че посещението в клиниката е било за обстойни изследвания. Според тях операцията е неизбежна, но Бербатов трябва да реши сам кога е най-добре да легне под ножа. Вследствие на отстранен менискус голмайсторът на националите е застигнат постепенно през годините от болезнено триене на ставите. С тази травма може да се играе, но не много дълго, защото съществува риск от усложнения.

Очаква се Бербатов да реши за датата на операцията след консултации със сър Алекс Фъргюсън, които естествено ще са съобразени с програмата на Юнайтед. В клуба се надяват възстановяването на Берба да трае по-малко от 3 месеца.

От 31 октомври, когато получи болки в контузеното коляно срещу Блекбърн (2:1), Бербатов е играл за клуба си едва в 3 от 9-те мача./БЛИЦ