Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън за първи път призна, че Уейн Рууни напуска "Олд Трафорд".

Любопитното е, че това е станало още през август, когато нападателят е отказал да поднови договора си с "червените дяволи". Едва в последните седмици обаче конфликтът между Сър Алекс и Рууни получи публичност, след като звездата обвини Фъргюсън, че лъже за неговата контузия. Досега шотландският спец отказваше коментар, но днес обясни подробно ситуацията.

"Проведох среща с него. Той ми подсказа по свой собствен начин, че иска да си тръгне", заяви Сър Алекс.

"И ние, както и всички други, сме изумени и не можем да разберем защо би искал да напусне. Бях в офиса на 14 август, когато Дейвид Гил ми съобщи, че е получил обаждане от агента на Рууни, който е казал, че Уейн няма да подпише нов договор. Тогава Дейвид дойде при мен и ми сподели, че не може да повярва. Аз също не осъзнавах решението му. Бях втрещен, не можех да разбера нищо", разказа Фъргюсън.

"Само месец по-рано Уейн твърдеше, че е в най-големия клуб в света и иска да остане тук цял живот. Изобщо не знаем какво се е променило в главата му. Бях шокиран. Помолих за среща с Рууни. Той потвърди това, което бе казал агентът му - че иска да си ходи", каза още Сър Алекс. /БЛИЦ