Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обяви, че Уейн Рууни е скрил от него и от медицинския щаб на тима за своята контузия на глезена.
 
Рууни ще пропусне днешното гостуване на “червените дяволи” на Съндърланд заради травмата, но се очаква да бъде готов за европейската квалификация на националния отбор на Англия срещу Черна гора на 12 октомври.
 
Според Сър Алекс Рууни е играл извество време с контузията, но не е казал на никого за нея. Затова сега той се нуждае от пълна почивка, за да се възстанови.
 
“Уейн е играл няколко седмици с болки в глезена, но я е пазил в тайна. Направи няколко тренировки и твърди, че е готов за игра. Той винаги иска да играе и това е големият му проблем. Иска да е на терена, дори и контузен. Още една седмица и ще е готов за игра”, заяви Фъргюсън.
 
“През кариерата си съм имал играчи, които не са били контузвани. За първи път обаче срещам футболист, който не иска да пропуска мачове заради травма. До мача на Англия има още 10 дни и Фабио Капело ще има един напълно здрав Рууни”, допълни Сър Алекс./БЛИЦ