Манчестър Юнайтед посреща Уест Хям в сряда в междинния 14 кръг от Висшата лига. В изявлението си преди мача мениджърът на “червените дяволи” Сър Алекс Фъргюсън похвали колегата си Сам Алардайс, който води “чуковете”, и заяви, че Големия Сам не е оценен достатъчно в света на футбола.
 
“Големия Сам отиде на “Ъптън Парк” преди повече от година и някои циници обявиха, че той не е мениджър за Уест Хям, тъй като отборите му не играели хубав футбол. Каква беше основната цел пред Алардайс? Да върне отбора във Висшата лига по най-бързия начин. Той го стори за една година. Кажете ми, кой друг би го направил?”, заяви Сър Алекс.
 
След осем чудесни години начело на Болтън Сам Алардайс имаше неуспешни преистои в Нюкасъл и Блекбърн преди да поеме Уест Хям. Само за един сезон той върна “чуковете” от Чемпиъншип във Висшата лига.
 
“Сам Алардайс прекрои отбора и махна двама-трима играчи, тъй като заплатите им бяха много високи. Хората имат неправилна представа за работата му като мениджър. Това не е честно. Той е недооценен във футбола, това е. Радостен съм, че Големия Сам се върна във Висшата лига”, допълни Фъргюсън.