Манчестър Юнайтед днес гостува на Аякс в първи 1/16-финал на Лига Европа. “Червените дяволи” нямат добър спомен от последното си участие в турнира. През 1995 г. тимът на Алекс Фергюсън, тогава все още без титлата Сър,  отпадна още в първия кръг на Купата на УЕФА от руския Ротор (Волгоград) заради отбелязани голове на чужд терен. Всъщност това е единственият европейски трофей, който липсва във витрината на Юнайтед.
 
“Подхождам с необходимото внимание към този мач. Хубаво е, че през уикенда нямаме двубой в Англия и ще мога да пусна силен състав в Амстердам. Не сме отписали надпреварата. Това все пак е евротурнир и се играе силен футбол. Състезанието не е за подценяване”, заяви Сър Алекс.
 
“Невероятно е, че за 55 години, в които Юнайтед играе в Европа, никога не сме срещали Аякс (б.р. – Фъргюсън греши, двата тима се изправиха един срещу друг в I кръг на Купата на УЕФА през сезон 1977/78 и Манчестър Юнайтед печели с 2:1 общ резултат). Очаквам интересен мач, пълен стадион и добър терен. Казано на покер език това е фул хаус. Аякс има проблеми в момента, но мач с Манчестър Юнайтед винаги е силен мотиватор”, обяви мениджърът на “червените дяволи”.
 
“Това е среща между два отбора с много фенове и богата история. Това е мач с качество от Шампионската лига. Знаем, че се паднахме с възможно най-трудния съперник, но се надяваме на победа”, разкри треньорът на Аякс Франк де Бур.
 
Няколко ключови играчи ще липсват на холандският гранд срещу Юнайтед. Защитниците Андре Ойер и Грегори ван дер Вийл пропускат мача заради контузии. Аут заради травма е и нападателят Колбейн Сигторсон. Сър Алекс от своя страна реши да даде почивка на Патрис Евра и в отсъствието на французина капитанската лента ще носи Рио Фърдинанд. Райън Гигс е с контузия в глезена, а Димитър Бербатов също остана в Англия. Той е получил травма на тренировката в понеделник. Нани и Фил Джоунс се завръщат, след като пропуснаха по 4 мача заради контузии.