Манчестър Юнайтед е определил Лука Модрич като своята трансферна цел № 1, пише “Сън”. “Червените дяволи” са подготвили оферта от 25 милиона паунда за 24-годишният хърватин от Тотнъм.

Според Сър Алекс Фъргюсън Модрич е вариантът на Юнайтед за заместник на Пол Скоулс в халфовата линия. “Сън” твърди, че Фъргюсън е нахвърлял доста похвали към хърватина в записките си за победата на “червените дяволи” с 3:1 над Тотнъм.

Модрич премина при “шпорите” от Динамо (Загреб) през 2008 г., след като направи впечатляващо представяне за Хърватия по време на Евро 2008. Той подписа 6-годишен договор срещу 16,5 милиона паунда.

В началото на първия си сезон халфът имаше трудности с налагането в състава и често бе използван от Хуанде Рамос на непривичен пост, а и имаше контузия в коляното. След като Хари Реднап пое Тотнъм играта на Модрич се преобрази.

Евентуален трансфер на Хърватския Кройф на “Олд Трафорд” може да се окаже лоша новина за Майкъл Карик, който изглежда е загубил доверието на Сър Алекс. Той записа само един двубой като титуляр в последните пет мача на Юнайтед, след като направи два слаби двубоя срещу Байерн в Шампионската лига.

Преминаването на Лука Модрич в Манчестър Юнайтед може да стане третият значим трансфер на играч от Тотнъм на “Олд Трафорд” в последните 4 години. През 2006 г. Карик напусна “Уайт Харл Лейн” в посока “Театъра на мечтите” срещу 18,6 милиона паунда, а две години по-късно същото стори и Димитър Бербатов. Трансферът на българина е рекорден в историята на Юнайтед – 30,75 милиона паунда./БЛИЦ