Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обяви след загубата на тима си с 0:1 от Манчестър Сити, че вече “гражданите” са фаворит за титлата във Висшата лига. 70-годишният шотландец се оплака, че наставникът на “небесносините” Роберно Манчини постоянно е притискал реферите.
 
“Манчини през целия мач не остави на мира съдията и четвъртия рефер. Той се оплакваше от арбитрите през цялата седмица, но след края на мача той не може да каже, че е имал повод да бъде недоволен”, заяви Сър Алекс.
 
“Ние не успяхме да създадем достатъчно работа на техния вратар. Започнахме чудесно и в първите 15 минути доминирахме в мача, но с напредването на времето започнахме да мислим повече за почивката. Голът падна в неподходящ за нас момент. Не мога да кажа, че резултатът е несправедлив, тъй като съперникът беше по-опасния тим – особено на контраатака”, допълни мениджърът на Манчестър Юнайтед.
 
“Когато в толкова важен мач отстъпиш заради гол след статично положение, може да виниш само себе си. Получихме гол в много неочакван момент, тъй като в края на първото полувреме не се случваше нищо особено на терена. Загубата е труден момент за нас, тъй като направи Манчестър Сити фаворит за титлата. В момента “гражданите” се нуждаят от само две победи, трябва им толкова малко”, заяви Фъргюсън, чийто отбор спечели само 4 точки от 12 възможно в последните 4 мача.