Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разкри, че до края на сезона ще залага само на най-свежите си играчи, а на не най-добрите, с които разполага. Тази събота „червените дяволи” гостуват на Съндърланд от 14:45 часа, а в понеделник им предстои гостуване на Челси в преиграване от четвъртфиналите на ФА купата.

„Свежестта е от основното значение за играта като се има предвид, че вървим към края на сезона. Интензивността на мачовете е голяма. Ролята ми при избирането на състава става дори още по-важна. Тук ключовото е не да избереш най-добрите в отбора, главното е да избереш най-свежите”, сподели Фъргюсън пред „Мирър”.

„Това ще е сериозен проблем, защото играчите ще се върнат в края на почивката след като са изиграли по два тежки мача, имали са дълги полети до другия край на света. Чичарито например е в Мексико, а Шинджи Кагава в Япония. Дори сме им запазили частни полети веднага след мачовете, за да сме сигурни, че те ще пристигнат обратно в Англия възможно най-бързо. Това ще ни срува доста пари, но това е нещо, което се чувстваме длъжни да направим. Играчите, които пропуснаха тежкото пътуване, като Райън Гигс, Андерсон, Неманя Видич, Александър Бюнтнер и Рафаел ще бъдат ключови фигури в предстоящите мачове", допълни 71-годишният шотландски специалист.