Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън нарече бившия президент на Реал (Мадрид) Рамон Калдерон динозавър и отхвърли новите спекулации за трансфер на Кристиано Роналдо в Испания.

Бившият бос на “белия балет” разпали отново спекулациите, че португалеца ще заиграе в испанската столица, след като през седмицата обявич, че сделката е почти факт, благодарение на поставените от него основи преди да напусне.

57-годишният Калдерон не назова имена, но обяви, че един от най-добрите футболисти на света ще пристигне на “Сантяго Бернабеу” през лятото. Той подаде оставка като президент на Реал през януари, след като се оказа, че се е възползвал от поставени гласове, за да прокара бюджета на клуба.

Слуховете за трансфер на Роналдо не са нещо ново и Фъргюсън за пореден път опроверга информациите, че най-голямата му звезда ще напусне Манчестър Юнайтед след края на сезона.

“Всички приказки за Кристиано идват от Калдерон, заяви Фърги пред “Съндей Експрес”. – Той е динозавър. Той бе изгорен. Постоянно се опитва да създава проблеми и сега го прави на гърба на новия президент. Подобни игрички винаги ги е имало и няма да спрат, но ние сме доволни от развитието по случая с Кристиано Роналдо.”

Шотландецът изрази увереност, че настоящият носител на “Златната топка” ще бъде играч на “червените дяволи” и през следващия сезон, като се позова на агента на играча Жорже Мендеш: “Той със сигурност не е от агентите, които правят проблеми. Той иска Кристиано да остане при нас.”/БЛИЦ