Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън коментира скандалното поведение на Луис Суарес, който отказа да подаде ръка на Патрис Евра преди днешното дерби, спечелено от "червените дяволи" с 2:1. Именитият шотландец заяви, че уругваецът е "позор за Ливърпул".
20.jpg
"Просто не можах да повярвам, че Суарес отказа да подаде ръка на Евра. Той е позор за футболен клуб Ливърпул. Не трябва да му бъде позволено да играе отново за Ливърпул. Като се има предвид историята на този клуб, това, което Суарес направи днес, може да предизвика сериозни размирици", коментира Фъргюсън.

"Разочарован съм от това момче. Той направи нещо ужасно. Това породи напрежение. Видяхте, че съдията не знаеше какво да направи, защото това го завари неподготвен. Началото на мача беше ужасно", каза още наставникът на Манчестър Юнайтед.

"Расизмът е важен проблем и футболът е извървял дълъг път от дните, когато бяха хвърляни банани по Джон Барнс", добави шотландецът, визирайки случая, в който по футболиста беше хвърлен банан на дерби между Евертън и Ливърпул.