Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън нарече отчаян ход връщането на Карлос Тевес в игра за Манчестър Сити. Аржентинецът бе част от тима на “гражданите” при победата с 2:1 над Челси в сряда.
 
“От Манчестър Сити твърдят, че сме отчаяни. Но точно те пуснаха на терена футболист, който отказа да играе за тима. Роберто Манчини се закани, че повече няма да разчита на Тевес, а след петмесечна ваканция в Аржентина Карлос се завърна. Това какво е? Не е ли именно това доказателство за отчаян ход?”, заяви Фъргюсън.
 
Изказването на Сър Алекс беше отговор на твърдението на Патрик Виейра, че “червените дяволи” са показали отчание и слабост с връщането в игра на отказалия се от футбола Пол Скоулс. Бившият френския национал е изпълнителен директор по развитието на “гражданите”.
 
“Ако връщането в игра на най-добрия британски халф за последните 20 години е отчаян ход, аз съм съгласен да приема това твърдение. Според мен Виейра е бил подтикнат към това изказване. Манчини се опита да намекне нещо такова преди няколко седмици. Според мен започва словестна война. Ще видим кой ще бъде крайният победител”, допълни Сър Алекс.