Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън се изказа изключително ласкаво за своя приятел Карло Анчелоти. Шотландецът изрази мнение, че бившият треньор на Реал (Мадрид) е един от най-добрите футболни специалисти и скоро отново ще застане начело на водещ европейски клуб.

Към момента италианецът е без отбор, тъй като реши да си вземе почивка, след като през лятото бе освободен от "кралския" клуб.

„Анчелоти е един от най-близките ми приятели и един от най-добрите мениджъри, които футболът е виждал. Той е страхотен човек и мисля, че съвсем скоро отново ще го видим в играта. Изобщо не се съмнявам. Хората с умения като неговите не могат да останат извън футбола прекалено дълго“, каза Фъргюсън.

„Разбира се, ние сме се изправяли един срещу друг преди. Най-хубавият ми спомен от тези срещи трябва да е когато победихме Ювентус в полуфинала на Шампионската лига през 1999 година в Торино.“

„Карло има невероятен рекорд в Шампионската лига като играч и треньор – два пъти е печелил турнира с Милан, а също така го стори и с Реал Мадрид. Не знам някой друг е да постигал подобни резултати, така че в това отношение той няма равен“, добави сър Алекс.