Легендата на Манчестър Юнайтед Сър Боби Чарлтън сподели мнение, че Кристиано Роналдо е бил по-добър, когато носеше екипа на "червените дяволи". Както е известно, Роналдо напусна "Олд Трафорд" след 6 сезона през 2009 година, за да премине в Реал (Мадрид).

“Той е прекрасен играч. Разбира се, познавам го добре, защото той игра в Юнайтед и за мен не е изненада, че прави такъв забележителен сезон. Но аз мисля, че той бе по-добър в Манчестър Юнайтед, отколкото е сега в Реал Мадрид. Сериозно! Тук той бележи повече голове, но в Манчестър играеше в халфовата линия, докато в Реал Мадрид ролята му е по-скоро на нападател", заяви Чарлтън.

74-годишната легенда не иска да прогнозира кой ще стане шампион на Англия. До края на сезона във Висшата лига остават 2 кръга, а Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити са с равен брой точки, но "гражданите" имат с 8 попадения по-добра голова разлика от градския си съперник: "Не знам какво ще се случи, иска ми се да можех да кажа. Надявам се да спечелим титлата, но очевидно това не зависи от мен. Манчестър Сити ще реши кой ще е шампион". Чарлтън, който е роден на 11 октомври 1937 година, има 17 години в Манчестър Юнайтед като футболист, а за английския национален отбор записа 106 мача и 49 гола./БЛИЦ