Ливърпул се изложи сериозно, след като отпадна от третодивизионен тим в турнира за ФА Къп. Олдъм победи с 3:2 елитния тим и го изхвърли от надпреварата. Олдъм в момента е на 19-то място в Лига 1 (третото ниво на английския футбол). Отборът няма победа за първенство от 8 декември – 2:0 срещу Колчестър. В следващите 9 мача Олдъм, чийто треньор е Пол Диков, записа само един успех – с 3:2 като гост на Нотингам във ФА Къп. Именно след този успех третодивизионният тим стигна до днешния мач с Ливърпул. Отборът от Висшата лига отпадна рано и в турнира за Купата на лигата след загуба с 1:3 от Суонзи.

Двубоят започна перфектно за домакините, които поведоха още във втората минута. Юсуф М'Чангама центрира отляво, а Матю Смит успя да надскочи Коатес и да прати с глава топката в мрежата на Джоунс. В 17-ата минута капитанът на Ливърпул Луис Суарес изравни. Нападателят пробяга почти цялото поле на домакините, опита да подаде на съотборник, но топката се върна в него и той я прати във вратата за 1:1.

000000000000000000000oldam1.jpg

В 26-ата минута Суарес вкара нов гол, след като засече центриране на Джордан Хендерсън от пряк свободен удар. Попадението обаче беше отменено правилно заради засада. В добавеното време на първото полувреме Олдъм отново излезе напред в резултата след груба грешка на вратаря Брад Джоунс. Той изпусна топката след центриране отдясно, Лий Крофт я продължи към Мат Смит, който отблизо вкара втория си гол в мача.

В самото начало на второто полувреме гостите от Ливърпул пропуснаха удобна възможност да изравнят. Вместо това обаче Олдъм поведе с 3:1 след груба грешка на противниковата защита. Карл Уинчестър преодоля Стърлинг отляво, центрира в наказателното поле, където Уабара надскочи Робинсън и с глава прехвърли Джоунс - 3:1. Проливният дъжд на "Баундари Парк" допълнително влошиха положението за гостите. В 77-ата минута Роби Симпсън можеше да направи 4:1, но изстрелът му мина встрани от вратата. В 80-ата минута Джо Алън намали, след като стреля от въздуха от границата на наказателното поле, топката рикошира в Бакстър и влезе във вратата - 3:2. В 90-ата минута след страхотен шут на Джерард от дистанция топката се отби в напречната греда.

ФА Къп, 1/16-финали
МИЛУОЛ – Астън Вила 2:1

Сток Сити – МАНЧЕСТЪР СИТИ 0:1

Норич - ЛУТЪН 0:1

Макълсфийлд – УИГЪН 0:1

Дарби Каунти – БЛЕКБЪРН 0:3

Хъл Сити – БАРНЗЛИ 0:1

МИДЪЛЗБРО – Олдършот 2:1

РЕДИНГ – Шефилд Юнайтед 4:0

Хъдърсфилд - Лестър 1:1

Куинс Парк Рейнджърс – МК ДОНС 2:4

Болтън – ЕВЕРТЪН 1:2

Брайтън – АРСЕНАЛ 2:3

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – Фулъм 4:1
 
Брентфорд – Челси 2:2

ЛИЙДС
– Тотнъм 2:1

ОЛДЪМ - Ливърпул 3:2

Заб. С главни букви са отборите, продължаващи на 1/8-финалите, а завършилите наравно срещи се преиграват

Отборите на 1/8-финал във ФА Къп: МИЛУОЛ, МАНЧЕСТЪР СИТИ, ЛУТЪН, УИГЪН, БЛЕКБЪРН, БАРНЗЛИ, МИДЪЛЗБРО, РЕДИНГ, Хъдърсфилд/Лестър, МК ДОНС, ЕВЕРТЪН, АРСЕНАЛ, МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД, Брентфорд/Челси, ЛИЙДС, ОЛДЪМ