Треньорът на Интер Лучано Спалети сравни една от звездите на тима и хърватски национал Иван Перишич с новото попълнение на Ювентус Кристиано Роналдо, привлечен от Реал (Мадрид). Италианският специалист даде пресконференция преди утрешната приятелска среща на “нерадзурите” с тима на Лугано и говори за селекцията и предстоящия сезон.

“Клубът работи много добре и ви уверявам, че ще успеем да сформираме отбор с 20 силни футболисти, на които да разчитаме във всички турнири. Перишич е футболист, който има страхотна физическа подготовка. Може да бъде сравнен с Кристиано Роналдо, защото е силен като него в дрибъла. Неговият недостатък е играта с глава и това се видя през изминалия сезон. Със сигурност Перишич и Брозович израснаха много през това световно първенство. Най-голямата трудност за нас е да кажем на даден футболист, че не попада в сметките ни за Шампионска лига. Трябва да спазим правилата на финансовия феърплей, но ние сме Интер и ще е преодолеем този проблем”, заяви Спалети.

“Новите футболисти? Вижда се, че Лаутаро Мартинес е силен футболист за възрастта си. Матео Политано пък притежава страхотен дрибъл и скорост с топка в крака. Нашата цел е да бъдем на едно ниво с по-силните от нас отбори. Искаме да се съревноваваме с най-силните. Не виждам защо Мауро Икарди и Лаутаро да не играят заедно в атака. Мисля, че можем да опитаме да вкарваме повече попадения. Пожелаваме всичко най-добро на Рафиня и Кансело. Клубът прецени, че не може да си позволи финансово тези футболисти. Без тях нямаше да постигнем своята цел. Искаше ми се да задържим Кансело. Същото важи и за Рафиня, който набързо осъзна какво представлява Интер и какво означават тези цветове”, допълни специалистът.