Полският голмайстор на Байерн Роберт Левандовски вкара хеттрик при убедителната домакинска победа срещу Хамбургер (8:0) и вече има 95 попадения в 132 мача за баварците във всички турнири. Това даде повод на изпълнителния директор на клуба Карл-Хайнц Румениге да го възхвали и сравни с легендарния Герд Мюлер.

„Бих казал, че той вече принадлежи към категорията Герд Мюлер”, сподели 61-годишният шеф на баварците, правейки препратка към легендата на клуба.

„Бомбардировача на нацията”, както е известен легендарният германски нападател Герд Мюлер, има 477 гола в 538 мача с екипа на Байерн във всички надпревари.

„Трудно е да сравняваш времената. Това е голяма чест, когато човек е сравняван с толкова велик нападател на Байерн. Това винаги ме радва, независимо кой го казва и къде е написано. Аз винаги писа моята история. Искам да покажа нещо ново, да направя нещо ново. Това, което другите вероятно не са направили”, сподели самият Левандовски, който има 19 гола в 22 мача за първенство този сезон.

Левандовски е на път за втори пореден сезон да стане голмайстор на Бундеслигата с повече от 30 попадения. За последно това е правил Герд Мюлер. 71-годишният легендарен футболист е голмайстор на германския елит от 1969 до 1974 година с поне по 30 реализирани гола всеки сезон.  

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА