Една от легендите на английския футбол Гари Линекер сравни Лионел Меси с баскетболната легенда Майкъл Джордан и заяви, че звездата на Барселона ще е едно от малкото неща, на които може да се насладим във футбола пред празни трибуни.

„Всеки път, когато го видя да играе, дори и в онези дни, когато не е толкова добър, има моменти, в които си мисля: Но как прави това? Той прави три или четири неща в един мач, които вероятно не съм могъл да направя през цялата си кариера. Меси прави неща, които никой друг не може“, сподели Линекер пред BBC.

„Джордан има много различна личност и е много по-отворен, но Меси може да бъде описан също като икона, чието въздействие и способности надхвърлят спорта. Не е нужно да харесвате баскетбол, за да цените Джордан, както и не трябва да сте футболен фен, за да се насладите на играта на Меси. Подобно на Майкъл, Лео е най-добрият за всички времена“, направи сравнение англичанинът между Меси и Въздушния.

„Не сме виждали много от него през тези два месеца поради пандемията, но изглежда, че Ла Лига ще се възобнови пред празни трибуни. Няма да е същото без публика. Няма съмнение, че Меси е може би едно от нещата, на които ще се насладим на футбол пред празни трибуни“, завърши Линекер, който игра за Барса от 1986 до 1989 година.