Британският таблоид “Дейли Мирър” направи интересно сравнение между някои от най-популярните футболисти във Висшата лига и различни автомобили.

Според предложенията на автора Дейвид Андерсън нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни трябва да бъде Форд Ка. Все пак такъв е бил първият автомобил на английския национал, след като се научил да шофира. Рууни явно много е обичал колата си, тъй като първородният му син носи подобно име – Кай.

Стивън Джерард е оприличен на легендарните британски таксита заради дългогодишната си кариера в Ливърпул и фактът, че влачи отбора на гърба си. Райън Гигс може да бъде Ягуар E type заради това, че с годините става все по-добър и ценен.

Дейвид Джеймс определено ще бъде една от една от онези коли на клоуните в цирка, които постоянно се разпадат, тъй като са направени с много грешки. Впрочем всички английски вратари трябва да са циркаджийски коли.

Хавиер Масчерано трябва да бъде Мини Купър, малък, но напълно завършен. Неговият съотборник в Ливърпул Лукаш Лейва първоначално оприличават на Трабант. След това авторът се поправя, твърдейки че източногерманското автомобилно чудо все пак не било толкова лошо и Лукаш е сравнен с Талбот Солара или Остин Принсес.

Безкомпромисният Кевин Дейвис от Болтън е като Хамър, но не от луксозните, ами от армейските използвани от американците в Афганистан. Хамър, но от луксозните, е и Неманя Видич.

Бившият играч на Манчестър Юнайтед и настоящ на Евертън Филип Невил е като един Опел Мерива, от тези ванове които могат могат да превозват хора, но и да бъдат като пикап с голям багажник.

Михаел Балак е като огромна лимузина на BMW от седма серия, докато Франк Лампард е като Форд Мондео – подиграван от някои, но пък е сигурно, че никога няма да те остави в калта.

Джон Тери е като Джип Чероки, но от тези с големите фермерски ролбари отпред, тъй като капитанът на Челси е като член на индианското племе – взима жертви, но никога пленници. Неговият партньор в защитата на английския национален отбор Рио Фърдинанд е като Пежо 206 GTi. Истински победител на младини, но с годините започват да си виждат дефектите му.

Никола Анелка и Тио Уолкът са като състезателно Субару Ипреса, толкова са бързи, че защитниците изнемогват да ги догонят. Роби Кийн е нещо подобно, но по-скоро прилича на Фолксваген Голф GTi 2.0 с нископрофилни гуми. Колкото до колегата му в атаката на Тотнъм Питър Крауч, то той е една много дълга лимузина./БЛИЦ