ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Сърбинът Милорад Мажич беше назначен за председател на Съдийската комисия на Руския футболен съюз (РФС), съобщи централата на страната. Договорът е за две години с опция за удължаването му с още една.

Назначението на Мажич затвърждава тенденцията да се залага на чуждестранни ръководители в съдийството в руския футбол вече доста години. За заместник на новия шеф идва друг сърбин – Далибор Джурджевич, който ще отговаря и за правилната работа на системата за видеоповторения (ВАР).

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Част от Съдийската комисия към РФС ще стане и друг авторитетен бивш съдия - турчинът Джюнейт Чакър. Договореността с него е била постигната най-вече заради близките му отношения с Мажич. И двамата са ръководили финални срещи на Шампионската лига.

50- годишният Мажич е свири финала през 2018 година, когато Реал (Мадрид) победи Ливърпул с 3:1.  Във визитката му има участие на световните първенства през 2014-а и през 2018 година, а през 2016-а ръководи финала за Суперкупата на Европа. До идването си в Русия има две длъжности в ръководството на футболното съдийство. Бил е шеф на реферите в Кипър, а също така и част от инструкторския панел на ФИФА.

46-годишният Чакър беше съдия на решителния мач за трофея в ШЛ през 2015 г., в който Барселона победи Ювентус с 3:1. Свирил е полуфинали на световните първенства през 2014 и 2018 г. През лятото на 2022 г. прекрати кариерата си.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!