Сърбия и Португалия завършиха зрелищно 2:2 в среща от група А на квалификациите за световното първенство през 2022 година в Катар. Португалците изтърваха два гола аванс на стадион „Райко Митич“ в Белград, а в самия край се стигна до скандали и тотално изтрещяване на Кристиано Роналдо, който можеше да донесе победа на европейските шампиони. След негов удар топката бе избита от Стефан Митрович на голлинията. Това се оказа и най-дискусионното положение в мача, тъй като останаха много съмнения дали топката премина голлинията с целия си обем. Стигна се до бурни протести от страна на Роналдо, който претендираше, че има гол има, но така и не стана ясно дали това е факт заради липсата на ВАР в световните квалификации.

„Мореплавателите“ поведоха с гол на Диого Жота (11), който се разписа с глава след центриране на Бернардо Силва. Сърбите бяха активни и атакуваха, но Диого Жота (36) ги шокира още веднъж, разписвайки се отново с глава след центриране този път на Седрик Соареш.  В 44-ата минута Кристиано Роналдо би пряк свободен удар, спечелен от Фернандеш след нарушение на Гудел, но топката мина както над стената, така и над напречната греда.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сърбия намали изоставането си веднага след почивката, когато Неманя Радонич центрира в наказателното поле и Александър Митрович (46) вкара отблизо с глава във вратата на Антони Лопеш. Стражът на европейските шампиони направи страхотно спасяване в 55-ата минута, отразявайки опасен удар на Душан Тадич. При последвалия корнер Лопеш отрази и удар на Сергей Милинкович-Савич с глава.

Усилията на „плавите“ се увенчаха с успех и Филип Костич (60) изравни при страхотна контратака и извеждащ пас на Радонич. Пет минути след това Радонич напредна през центъра и си освободи място за шут, но този път Лопеш бе на висота и спаси.

В 76-ата минута Роналдо напредна по лявото крило след отнета топка от Санчес, навлезе малко навътре и отправи опасен удар към вратата, но в аут. Сърбия завърши мача с човек по-малко, след като Никола Миленкович бе изгонен с директен червен картон във втората минута на добавеното време на двубоя.

В 93-ата минута голмайсторът на Ювентус изпревари Марко Дмитрович и засече центриране на Нуно Мендеш, но в последния момент Митрович направи шпагат и изчисти от голлинията. Роналдо избухна и заради протестите си, че топката е преминала голлинията с пълния си обем във вратата и е трябвало да бъде зачетен победен гол, получи жълт картон.

След това равенство и двата отбора имат по 4 точки на върха в групата. В другия мач от нея Люксембург постигна изненадваща победа с 1:0 като гост на Ейре след гол на Жерсон Родригес (75). За ирландците това е втора загуба в квалификациите.