Сърбия завърши 2:2 с гостуващия тим на Румъния в среща от група 4 на Лига „C“ в новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. Съперниците сътвориха истинско голово шоу за зрителите на стадиона на Партизан в Белград. Сърбите на два пъти повеждаха в резултата след попадения на нападателя Александър Митрович (26, 63) от Фулъм, но румънците изравняваха чрез Никола Станчиу (48-дузпа) и Мариус Тукудеан (68), разписал се след асистенция на Станчиу. Именно на мястото на Тукудеан в 82-ата минута в игра влезе нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру.

По същото време в друга среща от тази група Черна гора срази у дома Литва с 2:0 и записа първа победа. Защитникът на Атлетико (Мадрид) Стефан Савич (34-дузпа) и халфът на Партизан Марко Янкович (36) след пас на Жарко Томашевич бяха точни за победителите. Така Черна гора оглавява групата с 4 точки и по-добра голова разлика от Сърбия. Румънците са с 2 точки, а Литва е на дъното без нито една спечелена точка.

Шотландия пък победи гостуващия отбор на Албания също с 2:0, но в мач от група 1 на Лига „C“. В 47-ата минута защитникът на Аталанта Берат Джимсити си вкара автогол, а Стивън Нейсмит подпечата трите точки за „гайдарите“, които записаха първа победа в турнира, а в следващия кръг гостуват на Израел на 11 октомври. Албанците регистрираха първа загуба и също са с 3 точки след успеха над израелците с 1:0 преди няколко дни.

УЕФА ЛИГА НА НАЦИИТЕ - ГРУПИ, ГОЛМАЙСТОРИ И ПРОГРАМА