Сърбия надви САЩ със 6:5 след изпълнение на дузпи и се класира за първи път в историята за полуфиналите на световно първенство по футбол до 20 години, провеждащо се тази година в Нова Зеландия. Редовното време и продълженията завършиха при нулево равенство, а след това двата отбора изпълниха общо 18 дузпи, след които сърбите триумфираха. Неманя Максимович вкара победната 9-та дузпа за Сърбия, като преди него Милош Велкович пропусна. Американците пък в двата си последни опита не успяха - Джон Рикейро и Картър Викърс.

В другата четвъртфинална среща Сенегал отстрани Узбекистан с 1:0 след гол на Мамаду Тиам (77) и също е на полуфинал. Така два отбора от Африка стигнаха до подножието на трофея, след като Мали елиминира фаворизирания тим на Германия с 4:3 след дузпи. В редовното време резултатът бе 1:1 след гол на Брант (38) за германците и Кулибали (58) за сенегалците, а в продълженията други попадения не бяха отбелязани.

Бразилия пък елиминира Португалия с 3:1 след дузпи. Редовното време и продълженията завършиха без отбелязан гол. На полуфиналите „кариоките” се изправят срещу Сенегал, а Сърбия ще играе срещу Мали.