Уелс и Сърбия завършиха 1:1 в световна квалификация от група „D” на зона Европа. Гарет Бейл (30) даде преднина на домакините, а Александър Митрович (85) донесе точката за гостите.

Срещата в Кардиф започна с по-добри положения за гостите. В16-ата минута след удар с глава на Бранислав Иванович топката бе спасена на голлинията от Нийл Тейлър. Малко след това и удар на Душан Тадич бе избит с глава от Ашли Уилямс.

След половин час игра Матия Настасич допусна грешка, задържайки топката по-дълго от необходимото и тя му бе отнета от Хал Робсън-Кану. Последният веднага намери Гарет Бейл и звездата на домакините се разписа за 1:0 с удар от границата на наказателното поле. Две минути след това удар с глава на Робсън-Кану мина на сантиметри от страничната греда, а малко по-късно Душан Тадич получи удар в главата от Нийл Тейлър и въпреки че бе разкървавен, довърши мача. В края на първата част Неманя Матич можеше да изравни, но вратарят Уейн Хенеси спаси отправения извън наказателното поле удар.

След почивката играта бе равностойна игра, а положенията пред двете врати бяха рядкост. В 84-ата минута Гарет Бейл получи топката на изгодна позиция и шутира към далечния удар, но кълбото срещна гредата. При ответната атака Сърбия успя да изравни. Антонио Рукавина центрира отдясно, а Александър Митрович вкара с глава. Топката първо се удари в гредата и след това влезе във вратата за крайното 1:1.

Със спечелената точка Сърбия излезе на второ място с 8 точки и е само на 2 зад лидера Ейре. Уелс е трети с 6 точки и на 2 пред четвъртия Австрия.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​