Сърбия направи нова решителна крачка по пътя си към световното първенство по футбол в Русия догодина, след като спечели с 1:0 при визитата си на Ейре в среща от квалификационна Група „D” и остава на върха във временното класиране. „Плавите” се нуждаят от още само една победа, за да си гарантират на теория визите за Мондиал 2018. Единственото попадения за тях в Дъблин реализира защитникът на Рома Александър Коларов (55) след асистенция на Филип Костич. В 68-ата минута Никола Максимович получи директен червен картон за спиране на откъсващ се сам срещу вратаря футболист на домакините и Сърбия доигра мача в намален състав. До края на мача ирландците не успяха да се възползват от численото си превъзходство на терена и го напуснаха победени. След успеха си „плавите” са лидери с 18 точки. Ейре пък отстъпи на трета позиция със своите 13 точки.

На второто място се изкачи Уелс, който победи аутсайдера Молдова с 2:0 в Кишинев. Победата за Гарет Бейл и компания дойде след попадения в края на Хал Робсон-Кану (80) след пас Уудбърн и Аарън Рамзи (90+3) след асистенция на резервата Само Воукс. Така „драконите” събраха 14 точки и изместиха ирландците от втората позиция, даваща право на участие в допълнителни плейофи за класиране на световното първенство.

В мач само за престиж Австрия и Грузия завършиха 1:1 на „Ернст Хапел” във Виена и поделиха по точка. Валериан Гвилия (8) изведе грузинците напред в резултата след подаване на Ананидзе, за влезлият на мястото на контузлилия се Давид Алаба халф Луис Шауб (43) оформи крайния резултат още преди почивката. И двата тима нямат шансове за класиране на Световното. Австрия е четвърто място в групата с 9 точки, а Грузия заема пета позиция с 5 точки.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​