Сърбия победи инфарктно Португалия като гост с 2:1 в мач от група А на Световните квалификации за Катар 2022. Душан Тадич и Александър Митрович бяха точни за южните ни съседи, а за португалците реализира Санчес още във втората минута на двубоя. Така първата позиция зае Сърбия с актив от 20 точки, а португалците са на втората позиция и отива на бараж с актив от 17. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Двата тима изиграха един великолепен двубой, който сложи точка на спора в групата. 

Още във втората минута Португалия откри резултата с гол на Ренато Санчес.  В  13-ата минута Душан Влахович бе намерен с прекрасен пас в наказателното поле на португалците, но ударът му спря в десния страничен стълб на Патрисио. 

След четвърт час Кристиано Роналдо отправи страхотен удар от свободен удар, но топката профуча над напречната греда на сръбската врата.

В 33-ата минута сърбите изравниха резултата, когато Душан Тадич отправи силен удар с левия крак от границата на наказателното поле, а Руи Патрисио не се намеси добре и топката влезе зад голлинията. 


През втората част Ренато Санчес имаше възможност да се разпише отново и да изведе тима си напред в резултата, но не сполучи в 62-ата минута. Сърбия заигра много активно и създаде куп неприятности пред вратата на Патрисио, за да дойде и 90-ата минута, когато Митрович засече пас на Тадич и прати тима си на Световно първенство.

В другия мач от групата Ирландия победи с класическото 3:0 Люксембург като гост и зае третото място в групата с 9 точки.