Сърбия спечели убедително с 3:0 при визитата си на Швеция в последната си контрола преди Евро 2024 в Германия, а мачът на „Френдс Арена“ бе специален мач за домакините, които организираха изпращане на легендата си Златан Ибрахимович, който сложи край на кариерата си през юли 2023 година.

Андрия Живкович проби отдясно в 19-ата минута и центрира към Сергей Милинкович-Савич, който стреля с глава отблизо и не сгреши за 0:1.

След почивката в 59-ата минута Александър Исак имаше златен шанс да изравни резултата. Той стреля по земя към долния ляв ъгъл, но Предраг Райкович се хвърли и успя да избие. Две минути по-късно Филип Младенович пусна прецизно подаване към Александър Митрович, който преодоля Олсен с удар по земя за 0:2. В 69-ата минута Душан Влахович овладя топката и тръгна фронтално срещу Робин Олсен и стреля, но топката отскочи от неравност на терена и прелетя над вратата. Минута по-късно Душан Тадич получи пас от Филип Костич и прати топката във вратата за крайното 0:3.

През лятото Швеция ще почива, докато за Сърбия предстои участие на Европейското първенство в Германия, където е в група С с отборите на Дания, Англия и Словения. Сърбите стартират участието си на 16 юни срещу „Трите лъва“.