Сърбия спечели с 2:0 при гостуването на Черна гора от група „G“ на квалификациите за Евро 2024. В другата среща от групата по същото време Унгария разби България с 3:0 в Будапеща. Душан Влахович (78, 90+6) влезе като резерва и отбеляза и двата гола за успеха на сърбите на Градския стадион в Подгорица, като това бяха и единствените два точни удара за водения от Драган Стойкович тим.

Домакините започнаха по-активно и в 11-ата минута след центриране от корнер Игор Вуячич отправи удар с глава, но над напречната греда. Осем минути по-късно Никола Кръстович се опита да изненада Ваня Милинкович-Савич, но ударът му не бе точен. Черна гора направи страхотен пропуск в 20-ата минута, когато вратарят на сърбите си поведе дълго топката и я подари на Вукан Савичевич, който можеше да вкара в опразнената врата, но Ваня Милинкович-Савич поправи грешката си и спаси. 

Сърбия имаше много добра възможност в 29-ата минута, когато Александър Митрович се освободи от опеката на Жарко Томашевич и стреля, но встрани от вратата на Милан Миятович. Пред Иван Илич се откри добра възможност в 40-ата минута, но изпрати топката над напречната греда на вратата на Миятович в аут. 

След почивката Павлович центрира в наказателното поле на Черна гора в 50-ата минута, където Душан Влахович не успя да играе добре с глава и изпрати топката в аут. Две минути след това Никола Кръстович отправи далечен удар по посока на вратата на Сърбия, но и той не намери целта. В 57-ата минута Стеван Йоветич от домакините напредна, след което стреля от границата на наказателното поле, а Ваня Милинкович-Савич плонжира и успя да избие в корнер. Десет минути по-късно пред Митрович се откри добра възможност и той стреля, но ударът му в последния момент бе блокиран от Стефан Савич.

Душан Влахович шутира неточно в 69-ата минута, но в 78-ата се измъкна от защитата и вкара за 1:0 след пас на Филип Младенович. Никола Кръстович стреля от малък ъгъл в 83-ата минута, неточно в аут.

Сърбия вкара втори гол в последните секунди, след като Влахович наказа груба грешка в отбраната на Черна гора и оформи крайното 2:0.

След успеха си сърбите са лидери в групата с 6 точки от два мача, а черногорците заемат трета позиция с 3 пункта.