Нападателят на Арсенал Робин ван Перси иска да се върне възможно най-бързо в игра, след като получи контузия  в мач на националния отбор на Холандия с Италия (0:0) в събота. Той ще пътува до Сърбия, за да се подложи на нестандартно лечение, включващо масажи с плацента.

Ван Перси нарани връзките на левия си глезен и от Арсенал обявиха, че се очаква той да бъде извън игра за шест седмици. Нападателят обаче иска да се върне на терена по-бързо и затова ще се подложи на неортодоксалната терапия.

“Ще пътувам до Балканите и ще се срещна с докторката, която помогна на Данко Лазович, заяви Ван Перси пред холандската телевизионна програма “Studio Voetbal”. – Нейните методи са непопулярни и единствено знам, че прави масажи с течност от плацента.”

“Решен съм да опитам. Не може да ми навреди, а ако помогне, още по-добре. Говорих с лекарите на Арсенал и те ми позволиха да прибегна до тази стъпка, разкри холандският национал. – Скенерът показа, че връзките на глезена ми са почти скъсани на мястото, където ме удари Джорджо Киелини, но нарушението му бе неволно.”/БЛИЦ