Сръбският треньор Синиша Михайлович съди португалския гранд Спортинг (Лисабон) и настоява да получи 11 милиона евро. Делото е заради неправомерното уволнение през юни и нанесени щети по неговата репутация.

„Бях уволнен без справедливо основание от Спортинг само няколко дни след подписването на договора, който ме обвързваше с клуба за следващите 3 години. По средата на юни отидох до Лисабон, за да преговарям със спортните директори относно личните си условия и тези на моя щаб. На 18 юни подписахме 3-годишен контракт, който трябваше да влезе в сила от 1 юли“, разказа Михайлович пред „Гадзета дело Спорт“.

„Няколко дни по-късно президентът Бруно де Карвальо бе премахнат от своя пост от борда на директорите и на 27 юни моят контракт беше анулиран, като се твърдеше, че все още не е изтекъл пробният период, какъвто има в португалските правила по отношение на договорите. Те не могат да изтъкнат това, тъй като към момента на прекратяване договорът реално не е влязъл в сила, а аз бях тогава на ваканция в Сардиния. В цялата си кариера не съм виждал такова нещо“, добави бившият треньор на Фиорентина, Милан и Торино.