Министерството на вътрешните работи на Сърбия е отнело международния паспорт на селекционера на националния отбор на Гана Горан Стеванович. Сръбският специалист е очакван в африканската държава, където Изпълкомът на местната футболна федерация ще заседава за бъдещето му на поста.
 
Предполага се, че паспортът на 45-годишния специалист е отнет заради дипломатически скандал между двете държави. Гана и Сърбия са в конфликт, който доведе до затварянето на посолствата на двете държави, тъй като африканците признаха Косово за независима държава.
 
Горан Стеванович е изпратил текстово съобщение до ръководството на ганайската федерация, в което е обяснил случая. Според информациите от африканската държава сърбинът е бил уволнен от поста си, а заседанието само трябва да официализира решението. Голяма част от членовете на Изпълкома са против оставането на Стеванович на поста, но специалистът има подкрепата на президента на федерацията Квеси Нянтаки.
 
Сръбският специалист изведе националния отбор на Гана до четвъртото място на Купата на Африканските нации през 2012 г. Турнирът се проведе в Габон и Екваториална Гвинея. “Черните звезди” бяха сред фаворитите за титлата и крайното класиране не задоволи феновете, които поиската оставката на селекционера.