Сърдечен удар покоси бившия френски национал Давид Жинола този следобед, докато играел футбол, съобщават медиите в страната. 49-годишният екс нападател на "петлите" е изпаднал в безсъзнание към 17:30 часа и веднага е откаран в болница в Монако. Според информацията лекарите са успели да стабилизират футболния ветеран.

Жинола се превърна в антигерой на цяла Франция след злощастната загуба от България на 17 ноември 1993 година на "Парк де Пренс". Тогава той сгреши в последните секунди, след което Кременлиев, Балъков и Пенев развиха атаката, в която топката стигна до Емо Костадинов и той направи 2:1, с което класира България за Световното в САЩ през 1994 година.

След мача цяла Франция оплю Жинола, както и Жерар Улие. Стигна се до там, че бившият играч заведе съдебно дело срещу тогавашния наставник, който го нарече "копеле" в своята книга "Тайната на треньорите", набеден, че с грешката си е предал "петлите". "Просто искам да забравя кошмарната загуба от България с 1:2 през 1993 година", казваше за темата Давид Жинола.

“Помощник” на България съди Улие заради паметната победа през 93-а

Край на съдебния спор между Жинола и Улие за победа на България