Стачка разтърси отбор от второто ниво на английския футбол. Играчите на Болтън заплашиха да не играят в оставащите два мача до края на сезона. Причината за това е финансовата криза в бившия клуб на Мартин Петров и Симеон Славчев.

Играчите на тима настояват да им бъдат изплатени всички дължими суми. Футболистите и треньорите не са получавали своите възнаграждения за последните четири седмици. Те са категорични, че им е омръзнало да слушат оправданията на собственика Кен Андерсън и на вероятния бъдещ владетел на клуба Лоурънс Басини.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Продължителната финансова криза в нашия клуб е добре документиран. Както и фактът, че не сме получили заплатите си за март“, обявиха играчите пред „Сън“.

Заради стачката предвиденият за днес мач с Брентфорд е отложен, но без дата за провеждането му. До края на сезона остават само две срещи – тази с Брентфорд и срещу Нотингам на 5 май. Болтън, който е в серия от поредни загуби, е сигурен изпадащ от Чемпиъншип. Тимът е на предпоследното 23-о място с 32 точки, на 11 от зоната на спасението.