Бившият младежки национал на Германия Дениз Наки се намира в затвора в Ахен вече пет месеца, информира немското списание „Ди Велт“. 31-годишният бивш нападател е зад решетките заради обвинения в разпространение на наркотици и изнудване, както и за грабеж и участие в престъпна банда от рокери.

Проблемите отдавна съпътстват бившия футболист от кюрдски произход. През 2018 г. срещу него стреляха. Има доживотна забрана да посещава Турция, тъй като водеше кампания срещу страната и нейното отношение към кюрдите. Дори беше съден в Анкара за подкрепа на терористична организация, за каквато в Турция е считана забранената в страната Кюрдска работническа партия (ПКК).

През 2008 г. Дениз Наки стана европейски шампион за младежи до 19 години. Той беше част от германския тим на турнира в Чехия. Тогава немците бяха в една група с България и победиха селекцията на Михаил Мадански с 3:0 в Пилзен, а Наки игра цял мач.

Бившият нападател има общо 15 мача и 9 гола за националния отбор на Германия до 19 г., както и шест срещи и три попадения за тима до 21 г.