Защитникът на Шалке 04 Роман Нойщедтер и халфът на ЦСКА (Москва) Роман Широков попаднаха в състава на Русия на Европейското първенство във Франция. Съставът беше публикуван на сайта на РФС и в понеделник ще бъде изпратен в УЕФА.

Както по-рано съобщи пред ТАСС президентът на Руския футболен съюз Виталий Мутко, въпросът с гражданството на Нойщедтер ще бъде обсъждан след обявяването на състава. Той е роден в Германия и е от смесен брак, като един от родителите му е руски гражданин.

За Широков имаше публикации в Спорт Експрес, че "34-годишният досегашен капитан на националния отбор няма да пътува за Франция". Видно е обаче, че това не е вярно.

Състав на Русия за Евро 2016:

вратари: Игор Акинфеев (ЦСКА Москва), Юрий Лодигин (Зенит), Маринато Гийерме (Локомотив Москва) защитници: Алексей Березуцки, Василий Березуцки, Сергей Игнашевич, Генадий Шенников (всички от ЦСКА), Игор Смолников (Зенит), Роман Нойщедтер (Шалке'04, Германия), Дмитрий Комбаров (Спартак), Роман Шишкин (Локомотив)
полузащитници: Алан Дзагоев, Александър Головин, Роман Широков (тримата от ЦСКА), Александър Самедов (Локомотив), Денис Глушаков (Спартак), Павел Мамаев (ФК Краснодар), Олег Иванов (Терек), Игор Денисов (Динамо Москва), Олег Шатов (Зенит)
нападатели: Артьом Дзюба и Александър Кокорин (и двамата от Зенит), Фьодор Смолов (ФК Краснодар)