Белгийският гранд Стандард (Лиеж) нанесе първа загуба на Хановер в евротурнирите, след като го победи на свой терен с 2:0 в среща от петия кръг на Група “B” в Лига Европа. Стандард стигна до трите точки след попадения на Мохамед Чите в 26-ата минута и Гохи Би Сириак в 59-ата минута. Досега немският тим имаше 3 победи и 3 равенства от всичките си мачове в дебютния си сезон на европейската сцена. Въпреки поражението обаче Хановер заедно със Стандард вече е участник в 1/16-финалите на надпреварата, след като не може да бъдат изместени от първите две места в крайното класиране.

В другия мач от групата Ворскла (Полтава) и Копенхаген завършиха 1:1 на украинска земя. И двата гола бяха дело Даме Н'Дойе, който първо си вкара автогол в 31-ата минута, а шест минути по-късно възстанови статуквото с попадение във вратата на Ворскла.

След петия кръг в Група “B” Стандард събра актив от 11 точки и заема първото място, Хановер е втори с 8 пункта. Предвид предимството на белгийците в преките двубои, Стандард не може да бъде изместен от първото място. Трети е Копенхаген с пет точки, но с по-лоши показатели от Хановер и затова не може да се бори за второто място. Ворскла е на последното място с 2 точки. В последния кръг украинският тим гостува на Хановер, а Копенхаген посреща Стандард.

ГРУПА “B”
1-2_1.jpgСтандард (Лиеж) – Хановер 2:0hanover.jpg
1:0 Мохамед Чите (26), 2:0 Гохи Би Сириак (59)

  Лиеж, “Морис Дюфрасне”
Съдия: Антонио Дамато (Италия)

1_3.jpgВорскла (Полтава) – ФК Копенхаген 1:1____________________.jpg
1:0 Даме Н'Дойе (31-авт.), 1:1 Даме Н'Дойе (37)

  Полтава, “Олексий Бутовски”
Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)