Станимир Стоилов има намерение да привлече още един българин в кипърския Анортозис. Според сайта kerkida.net Мъри ще направи опит да вземе бившия национал Станислав Генчев. Двамата са бивши съотборници в “Левски”, като Стоилов бе треньор Генчев в първия си сезон като наставник на “Герена”.
 
30-годишният дефанзивен халф е опция пред Мъри за подсилване на полузащитната линия на Анортозис. През 2008 г. Генчев подписа тригодишен договор с Васлуй, като контрактът му изтича в края на настоящия шампионат.
 
Освен Станимир Стоилов в треньорския щаб на Анортозис е и Цанко Цветанов. Играчи на тима са трима бивши футболисти на “Левски” – Станислав Ангелов, Игор Томашич и Ричард Еромоигбе.
 
Станислав Генчев има 7 мача и един гол за националния отбор. През кариерата си е носил екипите на “Левски”, Спартак (Варна), Велбъжд, Черно море и Литекс.
 
Любопитен момент от кариерата му е свързан с Кипър. На 4 август 2009 г. той застана на вратата на Васлуй, когато вратарят Куциак бе изгонен при равенството 1:1 като гост на Омония (Никозия)./БЛИЦ