Станимир Стоилов и спортният директор на Гьозтепе  Иван Манце дадоха ексклузивна пресконференция, в която говориха за целите и трансферите през идния сезон. 57-годишният специалист, родом от Хасково, разкри, че главна цел на турския клуб ще бъде класиране за евротурнирите.

"Бих искал да благодаря на всички за миналия сезон. Имахме невероятно единство в отбора. Имаше страхотна подкрепа. Двигателите на нашия успех бяха единственото и солидарността. Преминахме с лекота през това препятствие. Знаем, че сега ще бъде трудно. Това е различно ниво. Аз лично не се страхувам от нито един отбор", започна Мъри. 

"Ние - феновете, клубът и треньорите, сме в голямо единство. Имаме план и го следваме. Единствената ни цел е да направим отбор, който феновете искат да виждат. Искаме да сме силни от първия мач. Трансферният прозорец е дълъг процес, всеки клуб преминава през това, но нямаме извинения. Ще направим всичко възможно, за да накараме нашите фенове да се гордеят и да побеждаваме, без значение кой е нашият съперник. Имам мечти. Искам да предам това и на футболистите и те да преодоляват трудностите на терена", добави спецът.

Попитан за феновете, Стоилов сподели: "Знам значението на феновете за нашия клуб. Чувстваме силно подкрепата им. Трябва да дадем всичко от себе си, за да спечелим. Трябва да отвърнем на тези чувства. Искаме да видим амбициозен и страстен Гьозтепе. Искаме да дадем това на нашите фенове. Искаме да чувстваме тяхната подкрепа и в добри, и в лоши моменти. Това ще ни даде увереност. Опитваме се да направим най-доброто с нашите финанси. Доведохме национали в отбора - Исак Соле, Курю Мацуки, Новатус Мироши. Назъм Сангаре беше национал на Турция". 

"През миналия сезон имахме четирима централни нападатели. Сега двама от тях са в отбора. Конкуренцията е задължителна в това отношение. Търсим още двама, като сме близо до подпис с един футболист на тази позиция. Имам нужда от добри футболисти, които да се конкурират с Ромуло и Кубилай Канатзискуш. Моят стил е да играя с едни нападатели 60-70 минути, а след това да пускам в игра свежи футболисти на тези позиции. Всички имаме доверие във вратаря Арда Йозчимен. Ще видите прогреса в него".

"Обявявам го за първи път. Може да ме мислите за луд, но през новия този сезон Гьозтепе със сигурност ще се бори за евротурнирите. Трябва да се целим максимално в това. Мисля, че трябва да поставим тази висока цел. Може би имаме шанс да постигнем това през новия сезон. Не искам да гледам моя отбор в почивка, докато другите играят в Европа. Всичко е в нашите ръце. Имаме млади играчи, но сме добър отбор", заяви още българинът. 

"Имаме нужда от подкрепата на нашите фенове. Техните критики може само да ни мотивират още повече. Взехме седем нови играчи, като е възможно да привлечем още трима или четирима. Близо сме до двама от тях. Следим пазара и разговаряме с клубове. Матеус Лис е дете на Гьозтепе. Той е сред най-добрите вратари в Турция и има възможност да се върне при нас", коментира спортният директор Иван Манце. 

"Вярваме в това, в което много хора не вярват. Трудно е да убедим млади играчи да дойдат в Турция. Искаме играчите ни постоянно да се развиват. Ако вярваме в себе си, ще зарадваме нашите фенове. Нашият треньор Стоилов има опит в Шампионска лига, в националния отбор. Той повярва в нас и продължи с нас", завърши хърватският директор на Гьозтепе.