Воденият от Станимир Стоилов Астана защити шампионската титла на Казахстан по изключително драматичен начин. В мач от последния 32-и кръг тимът на Мъри записа домакинска победа с 1:0 над Актобе, където начело е бившият треньор на ЦСКА Йоан Андоне.

Шестата поредна победа в първенството се оказа достатъчна за титлата на Астана. Триумфът обаче не дойде лесно, а изключително инфарктно. Жуниор Кабананга вкара шампионския гол две минути преди края, като тимът на Мъри се възползва от численото си предимство. Актобе остана с човек по-малко в 85-ата минута заради червения картон на Сергей Хижниченко.

Преди последния кръг Астана имаше аванс от една точка пред Кайрат. Точно две минути преди края на сезона тимът от Алмати се виждаше шампион, тъй като в този момент водеше с 2:0 на Ордабаси. И двата гола бяха дело на Джордже Деспотович (65-а и 86-а минути). Гостите завършиха мача с човек по-малко заради червения картон на Бакдаулет Кожабаев в 63-ата минута.

Така Астана финишира на първо място в класирането с 46 точки, само една повече пред Кайрат. Актобе завърши на трето място с 32 точки, на три пред Ордабаси. В третия мач от първата шестица на първенството воденият от Димитър Димитров-Херо Иртиш (Павлодар) загуби от Атирау с 0:1 и остана на шеста позиция.